Wat is RVS

De afkorting RVS staat voor Roest Vrij Staal, ook wel Roest Vast Staal. Bij RVS oxideert het oppervlak (het reageert op zuurstof of op water). Het veroorzaakt de oxidatie laag. Deze laag isoleert het staal van de zuurstof. Het staal kan hierdoor niet oxideren (roesten). Wanneer u het RVS op de juiste manier behandelt, zorgt dat voor een lange levensduur. RVS is loodvrij, roestvast, milieuvriendelijk en duurzaam. RVS is een prachtig materiaal en wordt veel in keukens en badkamers geplaatst. Het produceren van de RVS kranen is niet erg eenvoudig, maar bij ons koopt u het product kant-en-klaar!

 

De tien voordelen van RVS

  1. RVS staat voor Roest Vrij Staal (Roest Vast Staal) en als u het op de juiste manier behandelt gaat het niet roesten. Het heeft een goede weerstand tegen corrosie. Dit komt omdat het oppervlak van RVS bedekt is met een dichte deken chroomoxidelaag. Daardoor kan het goed tegen de erosie van ieder type water (met inbegrip zacht water).
  2. RVS is loodvrij, het draagt zelfs bij aan de bescherming van uw gezondheid. In koper vindt u lood en dat roest gemakkelijk. Bij RVS heeft u daar geen last van!
  3. RVS heeft een lange levensduur, dit heeft te maken met de slijtvastheid. Er zijn testen gedaan en uit die gegevens blijkt dat roestvast stalen leidingen meer dan honderd jaar gebruikt kunnen worden. Daarbij is er geen noodzaak voor onderhoud of vervanging tijdens de levensduur.
  4. Het productieproces van RVS is milieuvriendelijker dan het proces van een koperen kraan. Daarom draagt u ook bij aan een beter het milieu als u kiest voor RVS.
  5. De RVS kranen hebben een goede hittebestendigheid. Het kan gebruikt worden van -270°C tot 400°C voor een lange tijd.
  6. Er zijn betere thermische isolatie-eigenschappen. Deze thermische isolatie-eigenschappen van de RVS buis zijn 24 keer hoger dan een koperen buis. Dit wil zeggen dat het warmteverlies vermindert. Het is ook geschikt voor heet watertransport.
  7. Het is 100% recyclebaar. Daardoor zal het niet leiden tot milieuvervuiling. Het is ook goed voor duurzame ontwikkeling.
  8. RVS kranen hebben een stijlvolle uitstraling. Bekijkt u de afbeeldingen maar eens van onze kranen en dan ziet u meteen wat wij daarmee bedoelen!
  9. RVS is waterbesparend, door de grote kracht van de RVS buis kan zij de werking van externe invloeden beperken, daardoor is er minder snel een lekkage.
  10. De RVS kranen kunnen een grote besparing opleveren voor bijvoorbeeld hotels. Er wordt vaak gezegd dat een vijf sterren hotel standaard om de vijf jaar de kranen zou vervangen. Dit doen zij omdat de beplatingslaag op de koperen kraan dan begint te verouderen en los komt. Dat kost natuurlijk veel geld. Maar bij de RVS kranen heeft u daar geen last van!

Verschil tussen RVS 304 en RVS 316

Vraagt u zich ook af wat het verschil is tussen RVS 304 en RVS 316? Dit leggen wij u graag uit. Dit heeft te maken met de hardheid en de intensiviteit van het gebruik. Over RVS 316 kan gezegd worden dat het voornamelijk in de scheepvaart (zout water) en horeca wordt gebruikt.

 

Heeft u nog vragen over RVS? Neemt u dan contact op met Maxsanitair.nl. Onze medewerkers staan voor u klaar! 

Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2020 - Maxsanitair.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0