Wanneer je op zoek bent naar een dakbedekking voor een plat dak, kun je gemakkelijk verdwalen in de verschillende keuzes. In grote lijnen zijn er twee type dakbedekking geschikt voor platte daken: bitumen en kunststof dakbedekking. Uiteraard heeft iedere dakbedekking zijn eigen voor- en nadelen. Daarnaast is het bij bepaalde toepassingen beter om voor bitumen of voor een kunststof dakbedekking te gaan. Laat je daarom goed adviseren door een professionele dakdekker. Dakwerk is een dakdekker in Amersfoort en omgeving die je graag helpt de juiste keuze te maken.

Bitumineuze dakbedekking

Bitumen staat ook wel bekend als het “oude” dakleer en wordt in Nederland het meest toegepast. Deze dakbedekking is makkelijk te verwerken en heeft een goede hechting aan de onderlaag. Bitumen is een van de meest voordelige dakbedekkingen en heeft een levensduur van 20 tot 30 jaar. Dit is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de dakbedekking, of het dak goed geplaatst is en de ligging van het dak. Een bitumen dak in de zon en regen gaat over het algemeen minder lang mee dan een dak dat meer in de luwte ligt. Om water water te absorberen en plassen te voorkomen worden er vaak kiezelstenen op bitumen dakbedekking gelegd. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur van het dak, maar de kiezelstenen zorgen tevens voor een betere isolatie, waardoor het huis in de zomer koeler en in de winter warmer blijft. Bitumen is ook verkrijgbaar als witte dakbedekking voor een nog beter binnenklimaat.

Kunststof dakbedekking

Kunststof is een milieuvriendelijke alternatief voor platte daken. Kunststof dakbedekkingen zijn namelijk in tegenstelling tot bitumen dakbedekking volledig recyclebaar. Een ander groot voordeel is dat kunststof dakbedekking lichter, elastischer en beter bestand is tegen uv-straling dan bitumen dakbedekking. Het lichte gewicht maakt kunststof dakbedekking beter geschikt voor lichtere onderconstructies. De meest gebruikte kunststof dakbedekkingen zijn EPDM, PVC en ECB. De levensduur van kunststof dakbedekking varieert van 30 tot 70 jaar, waarbij EPDM de langste levensduur kent.

Tags:

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *