De badkamer is een belangrijke ruimte in huis waar we dagelijks gebruik van maken. Het is daarom van belang dat je deze volledig naar eigen smaak inricht. Een belangrijk aspect hierbij zijn de vloer- en wandtegels in de badkamer. Omdat we snappen dat het vooraf lastig te bepalen is welke tegels het best bij de rest van de inrichting past, geven we je advies over de verschillende soorten tegels en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste tegels voor jouw badkamer. 

Vloertegels badkamer 

Een zoektocht naar de juiste badkamer vloertegels is niet altijd even makkelijk. De vloertegels in de badkamer moeten niet alleen mooi zijn, maar ook veilig en comfortabel om op te lopen. Er zijn verschillende soorten vloertegels waar je uit kunt kiezen: 

 • Keramische tegels: Dit zijn de meest gebruikte vloertegels in de badkamer. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en designs en zijn relatief makkelijk te onderhouden. Let er wel op dat de tegels niet te glad zijn, zeker als ze nat zijn. 
 • Mozaïektegels: Mozaïektegels zijn kleine tegels die samen een patroon vormen. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen en kunnen zorgen voor een mooie en speelse uitstraling in de badkamer. Door de kleine afmetingen van de tegels zijn deze minder glad dan grote keramische tegels. 
 • Natuurstenen tegels: Natuurstenen tegels zijn erg duurzaam en geven een luxe uitstraling aan de badkamer. Het nadeel van natuurstenen tegels is dat ze wat duurder zijn in aanschaf en onderhoudsintensiever zijn dan keramische tegels. 

Wandtegels badkamer 

Naast vloertegels voor de badkamer zijn badkamer wandtegels ook belangrijk. Wandtegels beschermen de muren tegen vocht en schimmelvorming en zijn daarnaast makkelijk schoon te maken. Hieronder een aantal opties: 

 • Keramische wandtegels: Net als bij vloertegels zijn keramische wandtegels de meest voorkomende tegels in de badkamer. Deze tegels zijn makkelijk schoon te maken, waterbestendig en verkrijgbaar in verschillende formaten en designs. 
 • Mozaïektegels: Ook voor de wand kun je kiezen voor mozaïektegels. Door te spelen met verschillende kleuren en patronen kun je de badkamer een unieke uitstraling geven. 
 • Glasmozaïek: Glasmozaïek is een variant op de standaard mozaïektegel. Dit type tegel heeft een glanzende afwerking en reflecteert licht. Hierdoor kan de badkamer er ruimer en lichter uitzien. 

Tips bij het kiezen van badkamertegels 

Bij het kiezen van tegels voor de badkamer zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden: 

 • Veiligheid: Zorg ervoor dat de tegels niet te glad zijn, vooral in een vochtige omgeving kan dit gevaarlijk zijn. 
 • Onderhoud: Kies voor tegels die makkelijk schoon te maken zijn, vooral in een vochtige omgeving kan schimmel snel ontstaan. 
 • Let op de afmetingen: Bij het kiezen van tegels is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de badkamer. Grote tegels kunnen de badkamer groter doen lijken, terwijl kleine tegels juist voor een speels effect zorgen. 
 • Kleur en design: Kies voor een kleur en design dat past bij de stijl van de badkamer en jouw persoonlijke voorkeur. Houd er wel rekening mee dat donkere tegels de badkamer kleiner kunnen doen lijken. 
 • Budget: Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met het budget. Keramische tegels zijn over het algemeen het meest betaalbaar, terwijl natuurstenen tegels duurder zijn in aanschaf en onderhoud. 

Tags:

No responses yet

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *