We dromen er of hebben er allemaal wel eens over gedroomd, een luxueuze grote badkamer met een heerlijk vrijstaand bad waar je je helemaal in kan onderdompelen en genoeg ruimte voor al je crèmepjes en zalfjes. Helaas, blijft dit voor sommige van ons toch echt een droom, maar wees niet getreurd. Het zal waarschijnlijk iets minder glamoreus voelen, maar met een paar praktische tips heb je genoeg kleine badkamer inspiratie om klein écht fijn te maken.

Creëer optische illusies

We zijn niet allemaal gezegend met een grote badkamer, maar ja, fake it till you make it toch? En dat kan door je badkamer lekker (ver)licht te houden. Hoe meer natuurlijk licht er binnenkomt, hoe ruimer de badkamer zal lijken. Is dit door welke reden dan ook minimaal, zijn er ook een paar andere trucs om dit voor elkaar te krijgen.

 

Ten eerste, houd je kleurenpallet simpel. Een druk behang, te veel verschillende stoffen, patronen, accessoires zal ervoor zorgen dat de badkamer veel rommeliger en kleiner aanvoelt. Houd het daarom bij twee kleuren. Één voor de de muur en de andere voor de accessoires. Denk dan aan lichte pasteltinten of wit- en grijstinten, die de ruimte licht en luchtig zullen maken.

 

Een andere ontwerptruc om de kamer groter te laten lijken is door het plafond op te lichten met ingebouwde led spotjes of koofverlichting. Het zal de indruk wekken van een hoog plafond en een meer uitgestrekte ruimte. Een andere trick om het plafond hoger te laten lijken is om de muren helemaal tot aan het plafond te betegelen. Trek de aandacht door een gekleurde of decoratieve tegel bij de bovenste muur en de plafondlijn te plaatsen.

 

Over tegels gesproken. Je zou het niet denken, maar grote tegels zullen je badkamer juist groter laten aanvoelen en de ruimte openen. De voegen schoonmaken is hier natuurlijk ook een voorwaarde bij, schone voeglijnen zullen je namelijk ook helpen bij het creëren van een ruimtelijk gevoel.

Tags:

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *