Een wollen vloerkleed is een goede keuze voor mensen met allergieën of luchtwegklachten

Een wollen vloerkleed is een populaire keuze voor vloeren vanwege zijn natuurlijke vezels en het vermogen om zwaar voetverkeer te weerstaan. Ze zijn ook een goede keuze voor mensen met allergieën omdat wol een natuurlijke vezel is en geen huisstofmijt of andere allergenen aantrekt. In deze blog lees je daarom meer over de voor- en nadelen van een wollen vloerkleed.

Een wollen vloerkleed is een duurzame keuze

Een wollen vloerkleed is ten eerste een duurzame keuze voor vloerbedekking omdat het vloerkleed van een natuurlijke vezel is gemaakt. Wol is ook biologisch afbreekbaar, dus als het tijd is om het vloerkleed te vervangen, kan het gemakkelijk worden weggegooid zonder het milieu te schaden. Een wollen vloerkleed gaat ook langer mee dan andere soorten vloerkleden, zodat je ze minder vaak hoeft te vervangen. Dit bespaart energie en grondstoffen die anders zouden worden gebruikt voor de productie van nieuwe vloerkleden.

Een wollen vloerkleed is een goede keuze als je allergisch bent

Ook als je allergieën hebt, is een wollen vloerkleed een goede keuze als vloerbedekking. Wol is een natuurlijke vezel, en een wollen vloerkleed trekt stof en pollen juist aan. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is dit juist goed nieuws voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt of luchtwegklachten hebben. Een wollen vloerkleed kun je namelijk simpelweg stofzuigen om van de stof en pollen af te komen.

Een wollen vloerkleed is geluiddempend

Tenslotte staat een wollen vloerkleed bekend als geluiddempend, wat een groot voordeel kan zijn in een woning. Zo kan een wollen vloerkleed helpen om het geluid te dempen en echo’s te verminderen in je woning, waardoor het een aangenamere omgeving wordt om in te leven. Een wollen vloerkleed is geluiddempend door de pluizige en open eigenschappen die de haren van het vloerkleed hebben. Dit maakt een wollen vloerkleed overigens ook isolerend, wat inhoudt dat dit vloerkleed warmte vasthoudt in de winter en koel is in de zomer.

Een wollen vloerkleed kopen

Een wollen vloerkleed heeft dus veel voordelen, maar ook een paar nadelen. Wollen vloerkleden kunnen namelijk duur zijn, en het is belangrijk om te zorgen voor de juiste verzorging en onderhoud om ze er op hun best uit te laten zien. Een wollen vloerkleed kun je het beste niet schoonmaken met chemische middelen, waardoor het soms lastig kan zijn om vlekken uit een wollen vloerkleed te verwijderen. Of een wollen vloerkleed iets voor jou is, hangt dus af van je eigen voorkeuren!

Tags:

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *