badkamer tegels

Niemand beschouwt het schoonmaken van de badkamer als bijzonder plezierig, maar met ons deskundig advies over het reinigen van badkamer tegels kan deze taak aanzienlijk worden vereenvoudigd. Regelmatig schoonmaken zorgt ervoor dat je badkamertegels er op zijn best uitzien. Om ophoping van vuil door shampoo en zeep te voorkomen, moeten badkamertegels regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden. De manier waarop je schoonmaakt, is afhankelijk van het materiaal van de tegels.

Het materiaal bepalen

Er zijn veel tegel opties beschikbaar voor je badkamer project. Je kunt douche tegels tot vloertegels leggen. Het is belangrijk om na te denken over het onderhoud dat voor elk type tegel nodig is voordat je een beslissing neemt. Sommige soorten tegels vereisen mogelijk afdichting en doorlopend onderhoud, terwijl andere snel en gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt.

De instructies lezen

Controleer de instructies van de fabrikant voor het reinigen van je tegels voordat je badkamerreiniger gebruikt. Zo kun je beschadiging van het tegeloppervlak voorkomen. Het gebruik van een reinigingsmiddel vóór het verzegelen van natuursteen wordt afgeraden. Je mag alleen een reinigingsmiddel gebruiken voor deze specifieke tegels, samen met marmer. Keramische en porseleinen tegels zijn veel eenvoudiger te onderhouden omdat ze meestal vooraf zijn verzegeld. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat het onderhouden van tegels eenvoudiger wordt gemaakt door routinematige reiniging. Test het uit op een verborgen locatie als je eenmaal hebt bepaald welke reinigingsoplossing het beste is voor je tegels. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat er geen schade ontstaat. Volg dan, afhankelijk van je situatie, de onderstaande reinigingsinstructies.

Het stof wegvegen

Reinig het oppervlak van de wandtegels in de badkamer met een droge doek om stof en vuil te verwijderen voordat je ze gaat schoonmaken. Gebruik hiervoor geen natte doek. Hierdoor kan het stof zich verder verspreiden of gaat het vastplakken aan je tegels. Dit maakt het schoonmaken moeilijker.

Agressieve chemicaliën vermijden

Begin met het afvegen van je tegels met warm water en een microvezeldoek. Als er een aanzienlijke hoeveelheid vuil is opgehoopt, voeg dan een kleine hoeveelheid wasmiddel toe. Het glazuur op het oppervlak van tegels kan na verloop van tijd worden beschadigd door agressieve chemische reinigingsmiddelen. Je moet uit de buurt blijven van oplossingen die ammoniak, bleekmiddel en/of zuren bevatten.

Afdrogen

Houd bij het schoonmaken van je tegels rekening met het reinigen van de voeg tussen de tegels en werk zorgvuldig rond alle sanitaire voorzieningen om hardnekkige aanslag te verwijderen. Als de tegels schoon zijn, gebruik dan een droge microvezeldoek om ze af te vegen. Op deze manier kun je watervlekken voorkomen.

Tags:

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *