Vastgoedbeheer klinkt misschien als een zakelijke dienst, dit is absoluut niet waar! Vastgoedbeheer is voor zowel particulieren als zakelijk interessant.

Bijvoorbeeld als je (tijdelijk) in het buitenland verblijft of zelf niet de tijd of kennis hebt om het vastgoed te beheren. Bij het verhuren van een pand komt veel kijken, bijvoorbeeld het incasseren van de huur, verzorgen van onderhoud en contact houden met de huurders. Een vastgoedbeheerder kan hier goed in ondersteunen.

 

Wat is vastgoedbeheer

Bij vastgoedbeheer laat je een pand beheren door iemand anders. Een vastgoedbeheerder is als ware een tussenpersoon die werkzaam is namens de eigenaar van het pand. Onder vastgoedbeheer vallen verschillende vormen. Zoals financieel en technisch beheer. Over het algemeen neemt de vastgoedbeheerder al deze taken op zich. Heb je toch liever een van deze taken in eigen beheer is dat geen enkel probleem.

 

Financieel vastgoedbeheer

Bij financieel vastgoedbeheer worden alle administratieve taken overgenomen. Deze taken kunnen bestaan uit het opstellen en innen van huurfacturen, bewaken van huurachterstanden en het doorvoeren van huurverhogingen. Maar ook het administreren en doorbelasten van belastingen aan de huurder.

 

Technisch vastgoedbeheer

Bij technisch vastgoedbeheer worden de onderhoudstaken van het pand overgenomen. Dit kunnen kleine dingen zijn zoals een lekkende kraan tot de grotere zaken van servicecontracten onderhouden bij grote wooncomplexen. Onder het technisch beheer vallen ook zaken zoals energiemanagement, brandveiligheid en facility management.

 

Voor- en nadelen

Het uitbesteden van het vastgoedbeheer brengt voordelen met zich mee. Zo is de vastgoedbeheerder altijd op de hoogte van de nieuwste wetgeving en regels. Dit verlaagt het risico tot het per ongeluk maken van fouten, de wet overtreden en bijkomende boetes. Het beheer van vastgoed kan veel tijd kosten, de huurder wil je graag 24/7 kunnen bereiken en je wil je financiën goed voor elkaar hebben. Door een vastgoedbeheerder van 123vastgoedbeheer in te schakelen kan je deze zorgen achter je laten!

 

Of het nu gaat over Vastgoedbeheer in Amsterdam of in Groningen, het uitbesteden van het vastgoedbeheer heeft uiteraard ook zijn nadelen. Het uitbesteden van het beheer brengt kosten met zich mee, dit gaat van de inkomsten van jouw pand af.

De vastgoedbeheerder is niet de eigenaar van het pand in beheer, de beheerder zal misschien minder betrokken zijn dan dat jijzelf zou zijn. Het uitbesteden brengt ook een groot risico met zich mee. Op het moment dat iemand anders het beheer regelt, weet jij minder goed wat er gaande is en daarmee ook wie er voor bepaalde klussen worden ingehuurd.

 

Over het algemeen zijn de voordelen groter dan de nadelen. Met een vastgoedbeheerder heb je weinig zorgen en omkijken naar je pand, maar wel de financiële voordelen!

Tags:

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *