Het aan laten leggen van een zwembad, brengt een hoop plezier met zich mee. Heerlijk voor in de zomerse periode. Na de zomerse maanden zal je minder vaak gebruik maken van het zwembad. Het is dan ook belangrijk dat het zwembad winterklaar is. Soms is het slimmer om het zwembad helemaal leeg te pompen. Wij leggen jou uit hoe je een zwembad kan leegpompen!

Je zwembad leeg laten lopen met een tuinslang

Als het te koud wordt om in het zwembad te zwemmen, is het handig om het zwembad leeg te maken. Dan heb je in het lekkere seizoen weer fris en schoon water. Je maakt een zwembad ook leeg om het schoon te maken. Dit is wel zo fris, aangezien er in de zomerse periode veel in gezwommen wordt. Je kan een zwembad op verschillende manieren leeg laten lopen. Het is mogelijk om jouw zwembad leeg te laten lopen door middel van een tuinslang. Door de tuinslang kan je het water afvoeren. Om het water eruit te krijgen, moet je de tuinslang in het water leggen. Zo raakt de tuinslang helemaal vol met water. Dan moet je de uiteindes van de slang dicht knijpen. De andere kant van de slang leg je op een afvoer. Een kant zit dus onder in het water en de andere kant ligt er buiten het zwembad. Je raakt de kant die uit het zwembad zit los en zo loopt het water er vanzelf uit. Let er wel op dat de slang niet verstopt raakt, want dan loopt het water er niet meer goed uit. Bij een ingegraven zwembad is dit geen ideale techniek.

Voor een groter zwembad en voor een ingegraven zwembad is het handig om een pomp te gebruiken. De pomp zorgt ervoor dat het water uit het zwembad gaat. De pomp zuigt als het ware het water uit het zwembad. Binnen een no-time is het zwembad leeg met de pomp en kan je beginnen aan de schoonmaakbeurt. Je kan een opgeblazen zwembad hiermee ook leeg halen. Het aanschaffen van een pomp is daarom een goede investering.

Tags:

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *