Heb je een zwembad in je tuin of een jacuzzi? Dan is het heerlijk om in de privacy van je eigen tuin na een drukke dag te ontspannen in een warm bad. Of om op een zonnige zomerdag af te koelen door een duik in je zwembad te nemen. Met een buitendouche maak je deze ervaring helemaal compleet. Maar waar let je op bij het installeren van een buitendouche? We geven je een paar tips.

Kies de juiste plek in je tuin voor de buitendouche

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van de ruimte die je hebt. Maar als het mogelijk is dan plaats je de buitendouche in een afgeschermd hoekje van de tuin. Maak hier iets bijzonders van, bijvoorbeeld door een overkapping aan te brengen en het in te richten met een paar plantenbakken met groene planten. Zo creëer je een ruimte waar je privacy hebt en waar je je helemaal kunt ontspannen. Heb je een jacuzzi of een hottub, dan is het natuurlijk ideaal als je deze ook onder deze overkapping zet. Dan heb je je eigen oase van rust met een wellness in eigen tuin.

Let er goed op dat de ondergrond van de buitendouche niet te glad is. Het wordt natuurlijk nat tijdens het gebruik van de buitendouche. Kies bijvoorbeeld voor een houten vlonder met ribbels. En zorg voor een goede waterafvoer. Voor het installeren is het belangrijk dat je de waterleiding in de buurt hebt om de buitendouche aan te kunnen sluiten.

Welke soorten buitendouches zijn er?

Ga je een luxe buitendouche kopen dan zul je merken dat er veel keuze is. Je kunt bijvoorbeeld niet alleen de douche aansluiten op het warme water. Het is ook mogelijk om het water volledig door de zon te laten verwarmen. De douches zijn gemaakt van RVS, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de douchekop en de andere onderdelen van de buitendouche onder invloed van het weer gaan roesten. Je kunt de buitendouche vastzetten of je kiest voor een verplaatsbare douche op een driepoot. Met een draaibare douchekop of een in hoogte verstelbare douchekop kan iedereen in het gezin eenvoudig gebruik maken van de buitendouche. Kies de buitendouche die bij je past en geniet op elk moment van de dag in je eigen tuin van de luxe van een wellness.

Tags:

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *