Wil je graag wat meer ontspanning in je leven? Dan is een sauna misschien iets voor jou. Er zijn verschillende soorten sauna’s, dus het is belangrijk om te weten welke past bij jou. In dit blogartikel vertellen we alles over de verschillende soorten sauna’s en geven we handige tips om de juiste keuze te maken.

Sauna’s van verschillende materialen

De meeste sauna’s zijn gemaakt van hout, maar er zijn ook sauna’s gemaakt van andere materialen, zoals glas of aluminium. Houten sauna’s geven vaak een meer traditionele sfeer en zijn daardoor populair bij mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Glas- of aluminiumsauna’s zien er vaak moderner uit en hebben een strakker design.

 

Wanneer je gaat kiezen voor een houten sauna, is het belangrijk om te weten welk type hout je wilt. Een populair soort hout wordt gebruikt voor de Finse sauna van Elite Wellness. Als je kiest voor een glazen sauna, moet je ervoor zorgen dat het glas goed geïsoleerd is. Anders kan het te warm worden in de sauna en dat is niet erg prettig.

Een sauna voor in de tuin of badkamer

 

Het is ook belangrijk om te overwegen waar je de sauna wilt plaatsen. Wil je hem bijvoorbeeld in de tuin of in de badkamer? In de tuin is het fijn om een sauna te hebben omdat je dan lekker in de buitenlucht kunt zitten. Een nadeel van een tuinsauna is wel dat hij minder snel opwarmt dan een binnensauna.

 

Een sauna in de badkamer is handig als je geen extra ruimte hebt, maar er zijn wel enkele nadelen. Zo kan het vocht uit de sauna door dikke muren moeilijk geventileerd worden, waardoor het risico op schimmelvorming toeneemt.

Vergelijk alle modellen

Als je besluit om een sauna te kopen, is het belangrijk dat je de tijd neemt om verschillende modellen te vergelijken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten sauna’s op de markt en sommige zijn beter dan andere. Denk dan bijvoorbeeld aan de afmetingen van de sauna, het materiaal waarvan hij gemaakt is en of er extra opties zoals verwarming of licht aanwezig zijn.

 

We hopen dat je met deze tips een beetje meer inzicht hebt gekregen in de verschillende soorten sauna’s en dat je nu een beter idee hebt welke past bij jou.

Tags:

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *