Kalkaanslag is een wit gevormde laag op kranen, tegels en glazen wanden. Het ontstaat wanneer water wordt gekookt of verwarmd. In het water reageert waterstofcarbonaat met magnesium- en calciummineralen, die slecht oplossen in water. Dit zorgt voor de witte aanslag. Vervelend om schoon te maken, bovendien kan kalk invloed hebben op de smaak en zachtheid van het water én de werking van apparaten.

Hard water

Water waarin veel kalk voorkomt, noemt men hard water. In zacht water zit veel minder tot geen kalk. De waterhardheid kan per regio in ons land verschillen. Hoe harder het water, hoe meer aanslag op kranen, door de afzetting van mineralen. Ook kan de kalk zich in de kraan ophopen, waardoor de straal minder krachtig wordt. Kalk laat zich moeilijker weghalen, naarmate het langer blijft zitten.

Voorkomen is beter

Antikalk schoonmaakmiddelen zijn in veel gevallen niet effectief genoeg. Daarnaast zijn ze vaak duur en niet erg vriendelijk voor het milieu. Leidingen kunnen eerder verstopt raken en apparaten, zoals wasmachines, sneller kapot gaan. Hard water smaakt veel minder lekker dan zacht water. Bovendien is water zonder kalk beter voor de huid. Al met al veel redenen om kalkaanslag zien te voorkomen.

Kalkaanslag tegengaan met een waterontharder

Een waterontharder (ook wel waterverzachter of ontkalker genoemd) filtert de deeltjes uit het water die kalk veroorzaken. Hierdoor wordt hard water omgezet in zacht water en kan er geen witte aanslag meer ontstaan. Investeren in een waterontharder is beslist de moeite waard, omdat dit heel wat voordelen oplevert. Een duurzaam kalkvrije badkamer scheelt veel ergernissen en tijd.

De vele voordelen van een waterontharder

Uiteraard is het grootste pluspunt dat kalkvorming geen kans meer krijgt. Eindelijk verlost van die hardnekkige aanslag. Al het sanitair is sneller en eenvoudiger schoon. Ook zal het de ervaring bieden van een zachtere was en zachtere huid. In zacht water heeft zeep een betere werking, waardoor minder zeep nodig is. Bovendien is het beter voor leidingen en apparaten.

Soft Water Systems Rotterdam

Op zoek naar meer informatie hierover? Soft Water Systems biedt in veel regio’s een oplossing voor hard water, zoals in Rotterdam. Met passend advies, voor al uw wensen op dit gebied. Er zijn verschillende soorten waterontharders waarvoor u bij SWS terecht kunt. Voor elk huishouden en type woning.

Tags:

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *